FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE

Förutom att varje dag engagera barn och ungdomar till att röra på sig hälsosamt jobbar vi med att ge tillbaka till samhället med fotbollen i fokus genom flera olika projekt.

Lässpelet är HBK:s projekt tillsammans med biblioteken i Halmstad. Ett nytänkande projekt där två världar möts för att redan vid ung ålder visa barn och ungdomar ”viktigheten” med dubbla karriärer. Vidare sträcker sig projektet till ett värdskap i Kombihallen, där ett litet café har öppet tre dagar i veckan för möjlighet att umgås, hänga och läsa sina läxor mellan skola och träning. Tillsammans vill vi uppmuntra barn och ungdomar till att kombinera idrotten tillsammans med studier och läsning.

På fredagskvällar är HBK på plats i Andersberg för att spela fotboll och umgås med de som bor i området. Projektet har pågått i två år nu och lockar ungdomar i olika åldrar att umgås både på plan och utanför.

I flera år har HBK-spelare besökt barnsjukhuset i Halmstad för att umgås med barn och ungdomar i lekterapin. Barnen får också möjlighet att besöka Örjans Vall för att gå på match och träffa spelare men vi åker också ut till sjukhuset för att bland annat klä julgran och skriva autografer, men framförallt för att i enkla former umgås med barn och ungdomar som är inne i en tuff period i livet.

I samarbete med daglig verksamhet erbjuder HBK deltagare med funktionsvariation att bli fotbollsproffs på deltid. HBK-grupper lär sig träna varierat, komma in i goda vanor och ges möjligheten att kunna träna på arbetstid med handledning.

Läs mer på hbk.se/topmeny/csr/hbks-csr-arbete

Minskad ojämlikhet
Ett inkluderande, jämlikt och integrerat samhälle bygger på principen om allas lika rättigheter oberoende av t.ex. kön, sexuell läggning, etnicitet, religion eller trosuppfattning, funktionsnedsättning och härkomst.
Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
Till 2030 är målet att väsentligt minska den andel ungdomar som varken arbetar eller studerar.
God hälsa och välbefinnande
God folkhälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling.

Partners

16 lag. En liga. Ett samhälle.

Halmstads BK är en av 16 klubbar i Superettan som bidrar med nytta för samhället. Läs mer om vad klubbarna i Superettan gör.